Suomen suurin ja Euroopan modernein betonielementtitehdas Mikkeliin

SBS Betoni Oy:n uusi betonielementtitehdas on aloittanut toimintansa Mikkelissä. Kyseessä on sekä pinta-alaltaan että tuotantokapasiteetiltaan Suomen suurin seinäelementtitehdas, ja alansa modernein tuotantolaitos koko Euroopassa.

SBS Betoni Oy:n uusi, kokonaispinta-alaltaan 21 000 m2 tehdas tähtää mm. tuotantokapasiteetin nostamiseen. Lisäksi tehdas mahdollistaa ainutlaatuisen laajan tuotevalikoiman, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Timo Suutarinen. – Pystymme valmistamaan tehtaalla yhtäaikaisesti kuutta eri rouhebetonipintaa. Tuotantoon kuuluu myös graafinen betoni, josta voidaan toteuttaa erilaisia julkisivuja.

Tehtaan rakennusprojektista on vastannut projekti-insinööri Markus Suutarinen. – Tehtaan automaatioaste perustuu CAD/CAM-integrointiin ja on eurooppalaisittainkin verrattuna erittäin korkea. Tämä varmistaa tuotteiden korkean laadun. Hyödynnämme lisäksi edistyksellisiä logistiikkaratkaisuja, jotka integroituvat kuljetusvälineisiin ja parantavat asiakkaille tärkeää toimintavarmuutta, kertoo Markus Suutarinen.

Tuotanto tehtaalla käynnistettiin pienimuotoisesti huhtikuun lopulla, ja täysipainoisesti toiminta alkaa toukokuun aikana. SBS Betoni Oy:n työntekijät Pursialan tehtaalta Mikkelistä siirtyvät tuolloin uuteen tehtaaseen, ja Pursialan tuotantolaitos puretaan. Uuden tehtaan tarpeisiin koulutetaan parhaillaan myös lisähenkilöstöä.

– Tehdassuunnittelussa on huomioitu laajasti sekä työviihtyvyyden parantaminen että ympäristövaikutusten ehkäiseminen. Työympäristöä normaalisti likaava valutyö sekä melua tuottava betonimassan tärytys on kiertävämuottisessa tehtaassa pystytty rajaamaan suljettuun äänieristettyyn tilaan. Pölyä aiheuttavat viimeistelytyöt ovat kokonaan omassa hallissaan, samoin puuverstas ja muut esivalmistustyöt on eriytetty tuotantotiloista. Tuotantoprosessi on myös hyvin ympäristötehokas. Tehtaan vesikierto on suljettu ja kiviainestuotannossa olemme pyrkineet äärimmäisen alhaiseen hiilijalanjälkeen. Prosessin sivuvirtoina syntyy jätteiden sijaan kierrätysmateriaaleja uusiokäyttöön. Näillä perusteilla valmistamme mielestämme Suomen vihreimpiä betonielementtejä. Investointi takaa pitävän pohjan tuottavuuden kehittämiselle ja kiristyvien määräysten täyttämiselle vuosikymmeniksi eteenpäin, selvittää tehtaanjohtaja Janne Vilve.

Mittava investointi tehtaaseen kertoo SBS Betoni Oy:n uskosta tulevaisuuteen sekä tahdosta tehdä laadukasta, tehokasta työtä asiakkaiden vaatimuksia kunnioittaen. – Suhtaudumme kaikkeen tekemiseemme siten, että hankalatkin tilanteet ratkaistaan nopeasti, kaikella käytettävissä olevalla osaamisella ja tarmolla. Perheyhtiössä tämä on mahdollista, Timo Suutarinen toteaa. Tavoitteenamme on työllistää tehtaalla 60 työntekijää vuoteen 2016 mennessä.

Lisätiedot:

Timo Suutarinen, toimitusjohtaja, SBS Betoni Oy, puh. 0400 653 701, timo.suutarinen@suutarinen.fi

www.suutarinen.fi

SBS Betoni Oy on osa Suutarinen-yritysryhmää. Suutarinen on vakavarainen maa- ja talorakentamisen ja betoniteollisuuden yritysryhmä, joka tarjoaa kattavat rakennuspalvelut niin pientalorakentajille, rakennusyrityksille kuin julkiselle sektorille. Suutarinen panostaa luotettavaan, asiakaslähtöiseen palveluun, korkeaan laatuun ja aktiiviseen tuotekehitykseen.