Kuulumisia Mielentalon työmaalta

Kevät koittaa…

Mikkeliin urakoimamme Mielen ja kuntoutuksen talon sairaalarakennustyömaan aloituksesta on tasan neljä kuukautta. Luminen ja kylmähkö talvi on takana ja runkotöistä yli puolet on tehty.

Rakennus nousee täyteen korkeuteensa kolmessa lohkossa. Maanpäällisiä kerroksia on neljä ja niiden lisäksi kellarikerros sekä IV- konehuone viidennessä kerroksessa.

Teräs-betoniseen runkokehikkoon aloitamme asentamaan julkisivuelementtejä huhtikuun puolessa välissä, ja työ jatkuu aina kuluvan vuoden loppuun saakka. Julkisivuelementit tullaan vielä kahden seuraavan kesän aikana levyttämään ja rappaamaan.

Rakennus katetaan sääsuojalla, jonka suojassa rakennetaan vesikatto. Torninosturit poistuvat työmaalta ennen vuoden vaihdetta. Sisätöihin siirrymme sitä mukaa, kun runkovaihe sen mahdollistaa ja pihatyöt teemme lähempänä rakennuksen valmistumista.

Työmaa-alueella ja läheisillä katualueilla liikkuu paljon työmiehiä ja tavarakuljetuksia sekä heidän lisäkseen läheisen koulun lapsia, minkä vuoksi liikennöinti rakennustyömaan läheisyydessä vaatii kaikilta erityistä varovaisuutta.

Hyvää kevättä ja kesän odotusta!

Kuvat: Kimmo Iso-Tuisku