Ajankohtaista

 

Julkaistu 13.6.2018 

 

Perhetalon harjannostajaisia vietettiin 1.6.2018 


Perhetalon työmaa käynnistyi heinäkuussa 2017 ja harjannostajaisia vietetiin iloisissa tunnelmissa perjantaina 1.6.2018. Perhetalon pääurakoitsijana toimii SBS Betoni Oy:n ja Maarakennus Suutarinen Oy:n muodostama työyhteenliittymä. Perhetalon kokonaisala on 11 242 m², kerrosala 9 345 m² ja tilavuus 44 700 m³.

Harjannostajaisissa kuultiin puheenvuorot Essoten kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaiselta sekä pääurakoitsijan, edustajalta toimitusjohtaja Timo Suutariselta. 

 

(Kuvaaja Jouni Vauhkonen)

  


 Julkaistu 19.9.2017

 

 Juttu on julkaistu INFRA ry:n julkaisemassa Infra-lehdessä 3/2017. INFRA ry on maa- ja vesirakentajen työnantaja- ja toimialaliitto. Sen jäsenyritykset rakentavat ja pitävät kunnossa väyliä, terminaaleja ja elintärkeitä kuntateknisiä verkostoja. Ne tuottavat myös kaikessa rakentamisessa välttämättömiä kiviaineksia. Suutarinen on INFRAn jäsen.

Lehti luettavissa:  https://issuu.com/infra-lehti/docs/2017_3/22

 

 


 

24.9.2016


Artikkeli julkaistu 24.9.2016 Etelä-Savon kauppakamarin ja Etelä-Savon Yrittäjien Menestyjät 03/2016 -lehdessä.
Lehti luettavissa https://issuu.com/eskauppakamari/docs/menestyjat0316/1

 


15.6.2016

Suutarinen Yhtiöt rahoittamassa betonitekniikan tutkimusta

Suutarinen Yhtiöt on solminut 15.6.2016 yhdessä muiden betonialan toimijoiden kanssa betonitekniikan tutkimusta edistävän yhteistyösopimuksen Aalto-yliopiston kanssa.

Aalto-yliopiston viisivuotiseen Professor of Practice –tehtävään on kutsuttu TkT Jouni Punkki 15.8.2016  alkaen.

Vaikka betoni on hyvin perinteinen rakennusmateriaali, siinä on edelleen hyödyntämätöntä potentiaalia. Tutkimuksen osalta näen tärkeänä betonin ja betonirakentamisen uudistumisen. Betonin ekologisuus ja esteettisyys tulevat olemaan tärkeitä tutkimusalueita. Myös automaatio ja robotiikka haastavat perinteisen betonirakentamisen ja siten edellyttävät betoniteknistä tutkimusta. Odotan innolla yhteistyötä teollisuuden sekä muiden yhteiskumppanien kanssa, sanoo professori Jouni Punkki.


Suomen Betoniyhdistys Ry:n julkaisema tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://www.betoniyhdistys.fi/media/jasentiedotteet/jasentiedote-3-2016.pdf

 


 

30.9.2015

Investointihanke 2015-2016

Sora ja Betoni V. Suutarinen Ky on toteuttanut merkittävän tuotantokapasiteetin laajennuksen, parantanut tuottavuutta uudelleenjärjestelyllä ja luonut valmiudet uusien tuotteiden valmistukselle ja markkinoille.

Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta sen toteuttamiseen.

 

Kuvahaun tulos haulle ely-keskus       Mikkelin seudun vuoden Innovaattori 2014 on Timo Suutarinen

Julkaistu 18.01.2015

Suomalaisen betonituoteteollisuuden uudistaja ja uusien kustannus- ja energiatehokkuutta parantavien innovaatioiden kehittäjä, Suutarinen-yhtiöiden toimitusjohtaja Timo Suutarinen palkitaan vuoden 2014 Mikkelin seudun Innovaattorina. Palkinnon myöntää innovaatio- ja teknologiakeskus Miktech Oy, ja se luovutetaan lauantaina 17.1.2015.

Mikkelin seudun Innovaattorina palkitaan vuosittain henkilö, joka on aktiivisella, pitkäjänteisellä työllään uudistanut yritystään tai yhteisöään sekä vaikuttanut merkittävästi Mikkelin seudun elinkeinoelämän ja innovaatiotoiminnan kehittymiseen. Vuoden 2014 Innovaattori Timo Suutarinen on tehnyt tämän ja enemmänkin; hänen työnsä jälki näkyy suomalaisen betonituoteteollisuuden uudistumisena.

Timo Suutarinen otti vuonna 1992 vastuun isänsä Väinö Suutarisen vuonna 1951 perustamasta perheyrityksestä. Sen jälkeen hän on määrätietoisesti kehittänyt Suutarinen-yritysryhmää siten, että yhtiöiden kokonaisliikevaihto on tänä päivänä noin 25 miljoonaa euroa ja yhtiöt työllistävät Mikkelin seudulla yhteensä 120 henkilöä. Yhtiöryhmän liiketoiminta muodostuu toisiaan täydentävistä betoniteollisuudesta ja talo- sekä maarakentamisesta. Yrityksen toiminta jatkuu perheyrityksenä, ja Timo Suutarisen lapset toimivat jo nyt yhtiöissä vastuullisissa tehtävissä.

Timo Suutarinen tunnetaan sitkeänä yrittäjänä ja harkitsevana liikkeenjohtajana. Suutarinen on kuitenkin myös vahva Innovaattori. Hän itse korostaa arjen innovatiivisten ratkaisujen tekemistä ja kertoo pohtivansa jatkuvasti ajatuksissaan pientenkin asioiden kehittämistä.

Omilla innovaatioillaan hän on pystynyt parantamaan yritystensä kilpailukykyä ja myös tuomaan markkinoille täysin uusia tuotekokonaisuuksia:

Suutarisen innovoimia teknisiä ratkaisuja hyödynnetään Kivitasku-tuotenimellä tunnetun Suomen ensimmäisen 0-energiatalon rakenteissa. Tämä konsepti sai jo vuonna 2009 Etelä-Savon INNOSUOMI -palkinnon.

Suutarisen tekniseen keksintöön perustuva, markkinoille tulossa oleva Transmodi-kiinnitysjärjestelmä mahdollistaa raskaan kuljetuskaluston hyötykuorman kasvattamisen ja autokaluston käyttöasteen nostamisen. Nämä ovat kuljetusalan yritysten kannalta keskeisiä, niiden kilpailukykyä parantavia uudistuksia.

Suutarisen ideoima betonivalmistuksen tuottavuutta parantava tekninen ratkaisu on jo kaupallistettu yhteistyökumppani Elematic Oy:n toimesta.

Ehkä merkittävimmäksi Suutarisen tähänastisista innovaatioista on kuitenkin nousemassa SBS Betoni Oy:n uusi betonielementtitehdas, joka on aloittanut toimintansa Mikkelissä. Kyseessä on sekä pinta-alaltaan että tuotantokapasiteetiltaan Suomen suurin seinäelementtitehdas, ja alansa modernein tuotantolaitos koko Euroopassa.

Uusi betonielementtitehdaskonsepti perustuu Timo Suutarisen alkuperäiseen tehdas-lay-outiin, ja toiminnallisessa kokonaisuudessa hyödynnetään Suutarisen patentointivaiheessa olevia uusimpia keksintöjä. Uudistuneen tehtaan tavoitteena on Suutarisen mukaan jalkauttaa Henry Fordin aikanaan käynnistämä teollinen vallankumous myös betonituoteteollisuuteen. Suutarisen innovaatioilla parannetaan perinteisen betonituotealan toimijan kustannustehokkuutta ja toiminnan laatua, ja luodaan siten edellytykset yrityksen kehittymiselle ja toiminnan jatkumiselle. Tehdaskonseptista sellaisenaan olisi kehitettävissä vientituote.

Timo Suutarisen ajattelutavan mukaan pienet ja isotkin innovaatiot syntyvät vain arjen elämisen kautta siten, että jatkuvasti pyritään parantamaan ensisijaisesti omaa, mutta myös muiden tekemistä. Tämä luo pohjaa uusille oivalluksille, innovaatioille. Onnistuakseen innovaattorilla on oltava lisäksi rohkeutta toteuttaa ajatuksensa ja ideansa. Menestyvä innovaattori tarvitsee myös ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä, jotka oivaltavat innovaation ja pystyvät viemään sitä eteenpäin.

Timo Suutarinen täyttää erinomaisesti Mikkelin seudun Innovaattorille asetetut vaatimukset.

Mikkelin seudun Innovaattori 2014 -palkinnon luovutus:

Palkinnon luovuttaja: Aki Hakala, ohjelmajohtaja, Miktech Oy
Aika: YrittäjäGaala 17.1.2015 klo 18:00 alkaen
Paikka: Ravintola Pitopata, Karkialampi, rakennus 2, Mikkeli

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

 


 

30.6.2014

SBS Betoni Oy

Betoni- ja Betonielementtitehtaan rakentaminen

 

Investointihanke 2013-2014

SBS Betoni on toteuttanut Suomen betoni- ja betonielementtitoiminnassa merkittävän hankkeen rakentamalla kokonaan uuden tehdaskokonaisuuden. Tehdas on ns. kiertomuottitehdas, jossa hyödynnetään robottitekniikkaa ja on lay-out:n vuoksi erittäin joustava toiminnassa. Betonin ja rouhebetonin valmistus on edistyksellisin Euroopassa. Kokonaisuus sisältää useita innovatiivisiä ratkaisuja.

Hanke on saanut tukea Euroopan aluekehitysrahastolta sen toteuttamiseen.

Kuvahaun tulos haulle ely-keskus  

 

 


 

6.5.2014

Suomen suurin ja Euroopan modernein betonielementtitehdas Mikkeliin

SBS Betoni Oy:n uusi betonielementtitehdas on aloittanut toimintansa Mikkelissä. Kyseessä on sekä pinta-alaltaan että tuotantokapasiteetiltaan Suomen suurin seinäelementtitehdas, ja alansa modernein tuotantolaitos koko Euroopassa.

SBS Betoni Oy:n uusi, kokonaispinta-alaltaan 21 000 m2 tehdas tähtää mm. tuotantokapasiteetin nostamiseen. Lisäksi tehdas mahdollistaa ainutlaatuisen laajan tuotevalikoiman, kertoo perheyrityksen toimitusjohtaja Timo Suutarinen. – Pystymme valmistamaan tehtaalla yhtäaikaisesti kuutta eri rouhebetonipintaa. Tuotantoon kuuluu myös graafinen betoni, josta voidaan toteuttaa erilaisia julkisivuja. 

Tehtaan rakennusprojektista on vastannut projekti-insinööri Markus Suutarinen. – Tehtaan automaatioaste perustuu CAD/CAM-integrointiin ja on eurooppalaisittainkin verrattuna erittäin korkea. Tämä varmistaa tuotteiden korkean laadun. Hyödynnämme lisäksi edistyksellisiä logistiikkaratkaisuja, jotka integroituvat kuljetusvälineisiin ja parantavat asiakkaille tärkeää toimintavarmuutta, kertoo Markus Suutarinen.

Tuotanto tehtaalla käynnistettiin pienimuotoisesti huhtikuun lopulla, ja täysipainoisesti toiminta alkaa toukokuun aikana. SBS Betoni Oy:n työntekijät Pursialan tehtaalta Mikkelistä siirtyvät tuolloin uuteen tehtaaseen, ja Pursialan tuotantolaitos puretaan. Uuden tehtaan tarpeisiin koulutetaan parhaillaan myös lisähenkilöstöä. 

– Tehdassuunnittelussa on huomioitu laajasti sekä työviihtyvyyden parantaminen että ympäristövaikutusten ehkäiseminen. Työympäristöä normaalisti likaava valutyö sekä melua tuottava betonimassan tärytys on kiertävämuottisessa tehtaassa pystytty rajaamaan suljettuun äänieristettyyn tilaan. Pölyä aiheuttavat viimeistelytyöt ovat kokonaan omassa hallissaan, samoin puuverstas ja muut esivalmistustyöt on eriytetty tuotantotiloista. Tuotantoprosessi on myös hyvin ympäristötehokas. Tehtaan vesikierto on suljettu ja kiviainestuotannossa olemme pyrkineet äärimmäisen alhaiseen hiilijalanjälkeen. Prosessin sivuvirtoina syntyy jätteiden sijaan kierrätysmateriaaleja uusiokäyttöön. Näillä perusteilla valmistamme mielestämme Suomen vihreimpiä betonielementtejä. Investointi takaa pitävän pohjan tuottavuuden kehittämiselle ja kiristyvien määräysten täyttämiselle vuosikymmeniksi eteenpäin, selvittää tehtaanjohtaja Janne Vilve.

Mittava investointi tehtaaseen kertoo SBS Betoni Oy:n uskosta tulevaisuuteen sekä tahdosta tehdä laadukasta, tehokasta työtä asiakkaiden vaatimuksia kunnioittaen. – Suhtaudumme kaikkeen tekemiseemme siten, että hankalatkin tilanteet ratkaistaan nopeasti, kaikella käytettävissä olevalla osaamisella ja tarmolla. Perheyhtiössä tämä on mahdollista, Timo Suutarinen toteaa. Tavoitteenamme on työllistää tehtaalla 60 työntekijää vuoteen 2016 mennessä.

Lisätiedot:

Timo Suutarinen, toimitusjohtaja, SBS Betoni Oy, puh. 0400 653 701, timo.suutarinen@suutarinen.fi

www.suutarinen.fi

SBS Betoni Oy on osa Suutarinen-yritysryhmää. Suutarinen on vakavarainen maa- ja talorakentamisen ja betoniteollisuuden yritysryhmä, joka tarjoaa kattavat rakennuspalvelut niin pientalorakentajille, rakennusyrityksille kuin julkiselle sektorille. Suutarinen panostaa luotettavaan, asiakaslähtöiseen palveluun, korkeaan laatuun ja aktiiviseen tuotekehitykseen.

 


 

Mäntyharjun Yhtenäiskoulu valmistui syksyllä 2011 

 

 


 

Suutarinen Yhtiöt 60 vuotta liiketoimintaa ja 30 vuotta betonia

Kiinteistö & Talotekniikka -lehden 3/2011 artikkeli

http://www.kita.fi/magazine/678/index.html?p=56